Step Up Step Down

ACorp Construction were awarded the contract for the new Step Up Step Down Mental Wellbeing Facility in Kalgoorlie. The vacant site was redeveloped to comprise of 10 wellbeing units, administration block and a large communal building, complete with landscaped exterior, outdoor basketball court and steel framed pavilions.

All 10 unit structures were constructed in classic brick veneer construction using pre-fabricated timber frames, with feature brick exteriors. Metal profile roof sheeting.  Jarrah feature timber operable and fixed screens to the verandahs. Internally each one bedroomed unit came complete with fitted out kitchen, tiled ensuite and spacious lounge area.

The administration and communal building were also constructed in classic brick veneer construction using pre-fabricated timber frames with feature brick veneer exterior, metal profile roof sheeting with feature timberwork to the staff verandahs. The use of space within the interior of the building was maximized to offer, offices spaces, training areas, reception, overnight areas, communal kitchen and lounge area and washrooms.

The exterior of the complex was complete with outdoor steel framed pavilions with custom orb clad roof, basketball court and a complete landscape pack inclusive of paced pathways, trees, plants and shrubs. The perimeter fencing of the complex comprised of individually design feature brickwork, powder coated metal fencing and security gates.

Goldfields Rehabilitation Residential Facility

The Principal called for a “Design and Construct” submission for their proposed Facility in 2012. After many years of submissions and lobbying the Board were successful in obtaining funding for their long overdue benchmark facility.

The Principal called for a “Design and Construct” submission for their proposed Facility in 2012. After many years of submissions and lobbying the Board were successful in obtaining funding for their long overdue benchmark facility. The project included:

  • Demolition of existing premises
  • Asbestos removal
  • Multi level design input
  • Construction amid operational activities

The stand-alone new build of 560m2 of security monitored brick veneer construction contained 19 beds, Interview rooms, Group Room, Admin offices, Managers office, Reception/Waiting, Lounge room, Dining Room, Kitchen facilities, Art store and Undercover work area.

This new modern facility will complement the Stage 2 redevelopment of the existing pilot facility into a fully operational one stop shop, whereby care patients can report, detox, reside, rehabilitate and process through to successful departure.

Boddington Administration Building

This project was a classic Design and Construct project. The Shire of Boddington wanted a staged development to provide 760 m2 of new administration facilities within the old existing site.

This project was a classic Design and Construct project. The Shire of Boddington wanted a staged development to provide 760 m2 of new administration facilities within the old existing site. The project included:

  • Demolition
  • Asbestos Removal
  • Construction in an operational environment
  • New Modern Admin Facilities

The Facility included, new Council Chambers, Committee Room, Reception Foyer, 25 new Offices, Archival and Staff Facilities.

ACorp engaged the services of Holton Connor Architects to provide design, documentation and contractual services for the project. Our team combined to use various external cladding features – old and new to accommodate the desired wishes of the client and complement the existing streetscape.

The end result was a clean cut and economical construction of a modern and simple styled building, which has become a statement on the main street – Reflecting a solid and Progressive Community.